Membersihkan jerawat dan rekahan pada kulit, menjadikan kulit hitam menjadi putih selepas hanya 7 hari menggunakan serbuk kopi

Kosmetik tidak mahal tetapi jika digunakan dengan betul, serbuk kopi boleh 10 kali lebih berkesan!

Hanya dengan pergi ke pasar raya untuk membeli pakej kopi dan minum makanan yang lazat bersama-sama dengan saudara-mara dan mengambil kesempatan daripada serbuk kopi untuk ‘siram’ ke dalam kesempurnaan, menghapuskan kebanyakan kecacatan pada kulit anda.

1. Jerawat dan kulit putih

Alasan kopi mempunyai sifat antioksidan, anti-radang dan sesuai untuk semua jenis kulit dan tidak menyebabkan kerengsaan pada kulit. Ia adalah tip kecantikan yang hebat untuk semua peringkat umur. Oleh itu, jika anda ingin memutihkan dan merawat jerawat dan lebam kemudian gunakan kaedah ini.

Penyediaan:

– 1 cawan kopi

– Susu segar tanpa gula (ganti dengan yogurt tanpa gula adalah pilihan)

Apa nak buat:

– Pertama, anda campurkan susu segar dan kawasan kopi menjadi campuran pasta.

– Selepas membersihkan kulit anda dengan pembersih untuk menghilangkan sebum, kotoran mengumpul sepanjang hari, memohon campuran. Urut perlahan selama kira-kira 3 minit untuk menyuburkan jauh ke dalam setiap sel, perhatikan bahawa tidak manipulasi kuat untuk mengelakkan kulit menggaru dan memecahkan jerawat.

– Untuk 15 minit kemudian bilas dengan air. Lakukan secara teratur 2 – 3 kali seminggu. Apabila pergi ke luar, anda perlu menutup dengan berhati-hati, menghadkan pendedahan kepada kotoran. Formula ini juga boleh berfungsi untuk badan, anda hanya perlu meningkatkan bilangan sahaja.

2. Kulit retak

Tanda regangan yang muncul akibat perubahan hormon atau kenaikan berat badan semasa kehamilan, … boleh dirawat dengan formula mudah dengan alasan kopi.

Tambah 1 cawan kopi dan 2 kapsul vitamin E atau 1 sudu teh minyak kelapa. Kemudian perlahan-lahan campurkan dan gosokkan di kawasan retak, berehat selama 30 minit dan kemudian bilas dengan teliti dengan air. Sapukan sekurang-kurangnya 3 kali seminggu sehingga kecacatan hilang sepenuhnya.

3. Pengelupasan

Ini adalah langkah penting dalam prosedur kecantikan, kerana mereka membantu kulit menyerap nutrien dari kosmetik dengan lebih baik, mengeluarkan serpihan jauh di bawah liang-liang. Tuangkan sedikit air suam ke dalam semangkuk 2 sudu yang penuh dengan kopi, campurkan dengan teliti dan sapukan pada badan dan muka, urut selama 5 minit dan kemudian bilas dengan air, betul kan?

4. Mengurangkan lemak dan kedut

Kelebihan lemak badan serta muka membuat anda kehilangan keyakinan? Rahsia ini akan membantu anda memusnahkannya secara berkesan dan juga membantu melicinkan kulit anda.

Campurkan 2 sudu teh kopi dengan putih telur, tutup pada muka selepas dibasuh. Urut perlahan-lahan untuk kacang kopi dengan berkesan memberi kesan kepada lapisan lemak kemudian tunggu campuran untuk kering dan bilas dengan air suam.

5. Lingkaran mata gelap

Mata bengkak, lingkaran hitam membuat anda kelihatan lebih tua. Untuk menjadikan mata anda menjadi lebih cantik dan menyenangkan, campurkan alasan kopi dengan air suam dan kemudian tutup selama 15 minit, kemudian basuh dengan air. Kesannya akan sangat jelas di wajah anda.

Video penuh :

Sumber : Feedytv via viwanita
Apa Kata Anda?