[FOTO & VIDEO] Wow! Hampir 3000 Orang Datang Tengok Konsert Diorang Malam Tadi! Well Done!

Kumpulan popular Indonesia, Sabyan Gambus menghiburkan hampir 3,000 orang peminat di konsert pertama mereka di Malaysia malam tadi.

Konsert Sabyan Gambus Live In Malaysia 2019 berlangsung dengan jayanya di Stadium Melawati, Shah Alam.

Penonton sudah mula membanjiri stadium dua jam sebelum konsert bermula dan tidak sabar menantikan persembahan artis kegemaran mereka.

Sebelum Sabyan Gambus muncul, konsert itu dimulakan dengan persembahan pembukaan oleh Heliza dan Hazwani Helmi yang menyampaikan lagu Jom Selawat.

Selepas itu, juara Gema Gegar Vaganza musim pertama, UNIC muncul menghangatkan acara dengan mendendangkan empat buah lagu iaitu Sedar, Hanya Tuhan Yang Tahu, Zinnirah dan Ainul Mardhiah.

Tiba masanya untuk menonton persembahan memukau Sabyan Gambus… Mereka memulakan konsert dengan menyampaikan lagu Nassim dan Ahmad Ya Habibi.

Selain itu, mereka turut menyampaikan lagu popular seperti Ya Asyiqol Ya Habibal, El Oum, Deen Assalam, Lawkan Bainana, Atuna, Jamalu, Ya Maulana dan Allahumma Labbaik.

Paduan vokal mantap Nissa menghiburkan peminat yang hadir untuk menyaksikan konsert yang julung kali diadakan di Malaysia.

Selain Nissa, Sabyan Gambus turit dianggotai oleh Ahmad Fairuz atau Ayus selaku pemain keyboard, Anisa Rahman (vokal kedua), Tubagus Syaifullah (Tebe, pemain biola), Sofwan Yusuf (Wawan, perkusi) dan Kamal (darbuka).

Istimewa pada malam konsert yang berlangsung malam tadi, Sabyan Gambus turut memperkenalkan single terbaru mereka berjudul Sukron Lillah.

Mereka mengakhiri konsert dengan mempersembahkan lagu medley Kun Anta  nyanyian asal Humood Al Khudher dan Salam Alaikum nyanyian adal Harris J.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SABYAN (@sabyan_gambus) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SABYAN (@sabyan_gambus) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SABYAN (@sabyan_gambus) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khoirunissa (@nissa_sabyan) on

VIDEO :

Sumber : Gempak

 

Apa Kata Anda?