Sayu! Ibu Kucing Memberi Kucupan Terakhir Sebelum Mengubvrkan Anaknya Yang Telah M4ti.

Tiada ibubapa yang tidak sayangkan anak dan frasa ini turut terpakai dalam dunia haiwan. Ini dibuktikan dengan perkongsian video oleh netizen daripada negara jiran di laman sosial yang pernah tular satu ketika.

Perkongsian yang dibuat di laman Twitter oleh pemilik akaun Chunga pada pertengahan tahun lepas mendakwa seekor ibu kucing terpaksa ‘mengebumikan’ anaknya sendiri kerana diperlakukan oleh manusia.

Malah, beberapa keping gambar yang menunjukkan momen-momen terakhir di antara ibu kucing berkenaan dengan anaknya sebelum ditanam.

Jelas kelihatan daripada video yang dikongsikan tersebut, ibu kucing berbulu putih itu menguis tanah bagi menimbus anaknya yang sebelum itu sudahpun diletakkan di dalam lubang, dipercayai digali oleh tuannya sendiri.

Chunga juga turut sempat meninggalkan pesan supaya orang ramai menjadi lebih berperikemanusian dalam melayan makhluk bernyawa yang lain.

Katanya, tidak perlu dihalau atau dibnuh mana-mana kucing yang menumpang teduh dimana-mana rumah kerana mereka hanyalah hidupan yang tidak berdaya dan tidak boleh melakukan apa-apa.

Saksikan detik-detik sayu ibu kucing menanam anaknya sendiri di bawah.

Sumber: Chunga via Limaumadu

Apa Kata Anda?