“Sebak Tengok, Kasih Sayang Anak Kepada Ayahnya,” – Bila Rita Rudaini Kongsi Video Anak Bersorak Harimau Malaya Ke Final

Pelakon, Rita Rudaini berkongsi momen apabila anaknya, bersorak gembira saat Malaysia layak ke final Piala AFF Suzuki 2018, semalam.

“1st time tgk dia hargai team negara sendiri #Airit,” tulisnya di kapsyen.

Bagaimanapun, lain pula yang dilihat netizen apabila ramai yang dilihat sebak melihat video itu. Kebanyakannya melahirkan rasa simpati terhadap anak-anak Rita yang hanya mampu melihat ayah mereka dari jauh.

Dalam pada itu, ada juga netizen yang turut berkongsi kisah sama dengan pelakon filem Mami Jarum itu.

Sebelum ini, Rita ada memuat naik posting terbaru iaitu foto bekas suami, Muhammad Aidil Zafuan Radzak bersama dua anak mereka, Airit Rayyan Rizqinm 9 tahun dan Airit Qaqa Arjuna, 7 tahun.

Katanya, ada pihak yang bagaikan tidak senang andai dia berbaik semula dengan bekas suami demi anak-anak.

Foto/Instagram: Rita Rudaini

“Anak-anak kami jadi mangsa. Keji, jijik!” – Rita bengang ada pihak cuba lagakan hubungan baik dengan Aidil

PELAKON Rita Rudaini mendedahkan ada sesetengah pihak yang tidak senang melihat hubungan baiknya dengan bekas suaminya, Aidil Zafuan.

Rita, 42, berkata pihak berkenaan seolah-olah cuba melaga-lagakan dirinya dan pemain bola sepak negara itu hingga menyebabkan anak-anaknya yang menjadi mangsa.

 

“Ada manusia yang tidak senang dan goyang kalau kami berbaik. Walaupun demi anak-anak. Gigihlah cuba nak lagakan kami.

Rita dedah ada pihak tidak senang melihat dia dan Aidil berbaik semula.

“Anak-anak kami jadi mangsa. KEJI dan JIJIK. AIDIL dan RITA ni jangan bagi dekat, jangan bagi baik.

“Kenapa ek? Adakah kalau kami dekat dan berbaik, kami jadi seperti lagu Stacy ‘Bergabung Meletop‘?,” katanya.

Rita membuat pendedahan itu menerusi laman Instagram miliknya dan mendapat perhatian netizen yang rata-ratanya bersyukur hubungan dia dan Aidil sudah pulih.

Dalam pada itu, aktres ini memberitahu dia tidak kisah sekiranya pihak berkenaan cuba merancang sesuatu untuk memutuskan hubungan baik antara dia dan bapa kepada anak-anaknya itu.

Bagi Rita, dia percaya satu hari nanti Allah akan menunjukkan perkara yang benar kepada Aidil.

Anak-anak dibawah jagaan Rita.

“Rancanglah macam mana pun, buatlah macam mana pun. Biarpun beribu tahun, sistur (kakak) okey ja.

“Sebab sistur percaya, satu hari nanti, TUHAN akan bisikkan hanya BENAR pada Daddy Ryanjuna,” ujarnya.

Rita atau nama sebenarnya Rita Rudaini Mokhtar dan Aidil berkahwin pada 2008, namun bercerai pada September 2013.

Pasangan itu dikurniakan dua anak lelaki iaitu Airit Rayyan Rizqin, 9, dan Airit Qaqa Arjuna, 7, yang kini di bawah jagaan Rita.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Islamik Info

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @IslamikInfoMedia

Sumber : Mstar

 

Apa Kata Anda?