Tidak Bermusvh, 5 Kekuatan Orang Berd4rah AB Ketika PutVs Cinta.

1 Tidak perlu bermusuhan

unsplash/rawpixel

Prinsip pertama pemilik jenis d4rah AB ketika berp1sah adalah menjaga hubungan yang baik dengan yang bekas pasangan. Bagi pemilik jenis d4rah AB, kisah romantik yang terkandas bukanlah pertikaian yang perlu dengan orang yang pernah dicintai. Mewujudkan perhubungan yang baik tanpa menyalahkan antara sesama akan terus dipegang oleh pemilik kumpulan dar4h AB ketika berp1sah.

2 Tidak menyalahi antara satu sama lain

Unsplash/nativemello

Menyalahkan satu sama lain adalah satu pembaziran tenaga dan sangat sia-sia. Pemilik jenis d4rah AB sebenarnya rela dipersalahkan atas sebab hubungan cinta. Untuk AB dia tidak mempunyai hati untuk menyalahkan seseorang yang telah menerima dirinya. Satu prinsip yang kadang-kadang menyakitkan tetapi akan terus dipegang oleh AB.

3 Gerakkan (move on) secepat mungkin

Unsplash/Aziz Acharki

Tidak mahu berduka berterusan. Pemilik kumpulan d4rah AB lebih suka secepat mungkin untuk melupakan perasaan sedih yang berkaitan dengan kesakitan. Baginya, gerakkan secepat mungkin akan membuat dia tidak mudah sedih dan terperangkap dengan kenangan lama yang pastinya boleh membuat hati sentiasa marah.

4 Tidak akan melibatkan keganasan

unsplash/alexiby

Karakter pemilik AB jenis d4rah yang diketahui sangat rasional membuatnya berfikir dengan jelas dan membuang perasaan emosinya. Putus cinta cara baik akan lebih berharga daripada melibatkan emosi yang membawa kepada keganasan.

5 Kandasnya hubungan cinta adalah masa untuk menilai diri anda

unsplash/Isabell Winter

Yang terakhir adalah masa untuk menilai diri anda. Sudah tentu kegagalan hubungan tidak akan berlaku jika tiada yang salah dalam hubungan itu. Bagi pemilik jenis d4rah AB, ini adalah masa untuk dia melihat cermin dan introspeksi diri. Perkara-perkara yang dia lakukan sehingga hubungan kasih sayangnya kecundang. Tentu saja ini merupakan langkah besar untuk terus bertambah baik.

Berp1sah tidak bermaksud permulaan permusuhan. Berp1sah adalah proses untuk berkembang menjadi insan yang lebih baik. Tagkan rakan anda dengan jenis d4rah AB!

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Islamik Info

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @IslamikInfoMedia

Sumber : Aliffchannel

Apa Kata Anda?