[VIDEO] Sissy Imann Mengaku Jadi Kesayangan Faizal Tahir.. Dah ‘Dilamar’ Faizal Tahir..

Pembabitan Sissy Imann, 24, menerusi program Big Stage 2018 ternyata meninggalkan impak positif dalam karier nyanyiannya walaupun menjadi antara peserta terawal disingkirkan.

Terkini, dia yang dilihat sebagai peserta kegemaran juri profesional telah dilamar oleh penyanyi popular itu untuk bernaung di bawah label Faithful Music, milik Faizal Tahir.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“You caught me staring , but I caught you staring back”

A post shared by Sissy Imann (@sissyimann) on

Tindakan Faizal ‘menyambar’ penyanyi muda itu sekali gus menimbulkan cakap-cakap dalam kalangan orang seni yang mendakwa Sissy sebagai anak emasnya.

“Entahlah, saya tak tahu sama ada nak mengiyakan atau menidakkan perkara itu. Barangkali, itu mungkin persepsi umum terhadap hubungan rapat saya dengan Abang Faizal.

“Namun apa yang pasti, saya memang ‘anaknya’ sekarang dan memanggilnya bapak,” ujar Sissy yang baru sahaja tampil dengan single terbaharu, Pesanan Ayahanda.

Mengulas lanjut tentang Pesanan Ayahanda, Sissy menjelaskan bahawa karya itu dihasilkan oleh lima orang komposer iaitu Faizal, Ezra Kong, Mike Chan, Romeo dan dirinya sendiri.

Sissy Iman turut ditemani ayahnya, Mohammad Kamil Mustaffa.

“Selepas enam tahun berada dalam industri, Alhamdulillah, saya sendiri dapat melihat perubahan positif apabila semakin ramai yang menerima kehadiran saya dalam industri,” kongsinya menutup bicara. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hahaha alamak besarnya mulut aku be like 🤭 . Kelakar la kak @sherry_alhadad ni 😂 #Ajl33

A post shared by Sissy Imann (@sissyimann) on

Ayahanda sentiasa temani… Tiada masalah untuk dekati Sissy Imann

PENYANYI Sissy Imann memberitahu biarpun bapanya atau mesra dipanggil ayahanda sentiasa mengikut ke mana sahaja namun dia masih diberikan kebebasan untuk membuat keputusan atau aktiviti.

Sissy atau nama sebenarnya Sissy Imann Mohammad Kamil, 24, berkata ayahandanya tidak pernah menyekat aktiviti, kawan atau lelaki yang cuba mendekatinya.

“Ayahanda memang sentiasa ikut saya ke mana-mana sahaja. Saya pula bukan seorang yang suka melepak dan hanya akan keluar untuk kerja atau majlis seperti sambutan hari lahir.

Sissy Imann bersama ayah iaitu Mohammad Kamil.

“Kalau nak keluar mana-mana sudah semestinya saya akan tanya ayahanda dulu. Walaupun dia sentiasa ada dengan saya, tapi dia tak pernah menyekat saya untuk buat keputusan sendiri atau melakukan aktiviti.

“Ayahanda kenal kawan-kawan saya dan dia pun tak menghalang kalau ada lelaki nak berkenalan tapi apa-apa pun saya mesti kenalkan lelaki itu kepada ayahanda,” katanya kepada mStar Online.

Sissy ditemui ketika sidang media pelancaran lagu terbaharunya berjudul Pesanan Ayahanda di Warner Music Sdn Bhd, Petaling Jaya, pada Khamis.

Dalam pada itu, Sissy berkata lagu terbaharu gabungan ciptaannya dan komposer Ezra Kong, Mike Chan, Faizal Tahir dan Romeo khas buat bapanya yang sentiasa memberi sokongan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Who wants to go for a night walk with me 🌚 ? #stokinpantang

A post shared by Sissy Imann (@sissyimann) on

“Sebenarnya saya memang dah ada dua simpanan lagu untuk ayahanda. Tapi ketika bertemu dengan Mike dan komposer yang lain mereka dapat idea untuk cipta lagu mengenai ayah selepas melihat keakraban saya dengan ayahanda.

“Jadi, lagu terbaharu ini saya mahu dedikasikan untuk ayahanda dan semua ayah di luar sana serta orang yang sedang bercinta,” ujarnya.

Muzik video lagu Pesanan Ayahanda yang telah dilancarkan di saluran YouTube pada Khamis juga menampilkan ibu dan bapa bekas peserta program Big Stage itu.

VIDEO : 

Sumber : MHE TV

Apa Kata Anda?